Bizi takip edin

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Endüstri Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği Hakkında

Endüstri mühendisliği, hizmet ve ürünlerin en iyi biçimde üretim ve dağıtımını sağlayacak, bilgi, sermaye, hammadde, teknoloji, enerji ve iş gücü gibi kısıtlı kaynakların etkin kullanımını ve aralarındaki etkileşimi yönetecek sistemleri tasarımlayan, kuran, işleten, kontrol eden ve geliştiren bir mühendislik dalıdır.

Dünyanın gelişmiş ülkeleri bu niteliklerini ileri endüstriyel üretim tekniklerine borçludurlar. Endüstri dün olduğu gibi, bugün ve yarın da yasamın temel kaynaklarından biri olmayı sürdürecektir. Geleceğin endüstrisinde etkin bir rol almak ve onu şekillendirmek istiyorsanız, sizleri Endüstri Mühendisligi Bölümü’ne bekliyoruz.

Endüstri  Mühendisliği Bölümü endüstriyel üretim sistemlerini sosyal ve ekonomik boyutunu geniş bir çerçeveden algılayabilen, yalnızca sorunları çözme yeteneği değil aynı zamanda öngörme yeteneğini de kazanmış, verimlilik ilkesi çerçevesinde bütünleşik üretim ve hizmet sistemlerinin tasarımını yapabilen ve sürdürebilen, yaratıcı ve enerjik endüstri  mühendisleri yetiştirmeyi hedefler. Bölümümüz, çağın gereklerini dikkate alarak, geleneksel ‘Endüstri Mühendisliği’ disiplininin daha geniş bir perspektif içinde yeniden şekillendirilmesiyle oluşturulmuştur. Geleneksel endüstri mühendisliği ağırlıklı olarak insan-makine ilişkilerini ve bunlara dayalı imalat sistemlerini gözönünde tutarken, İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri  Mühendisliği Bölümü buna çok önemli olan ‘bilişim’ boyutunu da eklemektedir. Endüstri Mühendisliği Bölümümüz, bu alanda genel olarak hissedilen eksikliği giderebilecek ve endüstriyel kurum ve kuruluşlara yeni bir yaklaşım modeli kazandırabilecek nitelikli mühendisler yetiştirmeyi ilke edinmiştir.

Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunları özellikle endüstriyel sistemlerin kaçınılmaz olarak yer aldığı sanayi, hizmet ve kamu sektöründe verimliliği artırarak en etkin rekabetçi üretim sistemlerinin tasarımlanması, kurulması, işletilmesi, kontrol edilmesi ve geliştirilmesi için istihdam edilirler. Günümüzün gelişiminin en önemli etmeni sayılan bilişim ve bilgi teknolojilerini eğitimleri sırasında özümsemiş olan ve üretim ile verimliliğin artırılıp maliyetlerin düşürülmesinde entegre sistem yaklaşımını benimsemiş bu mühendisler sektörün en aranılan mühendisleri arasındadır.

Çalışma konuları arasında sistem modellemesi ve en iyilenmesi, operasyon yönetimi, uzman ve sezgisel sistem geliştirilmesi, karar destek ve benzetim sistemleri, tedarik zincirleri yönetimi, proje yönetimi, lojistik, stok kontrol, ürün ve süreç tasarımı, bilgi teknolojileri, bilgi yönetimi ve veri madenciliği, yöneylem araştırması ve optimizasyon, bilgisayar bütünleşik üretim sistemleri, bilgisayar destekli imalat, bakım ve güvenilirlik sistemleri, toplam kalite sistemi vb. sayılabilir.

Bölümümüz ve kadromuz hakkında detaylı bilgi için web sayfamızı ziyaret edebilir veya bölüm hakkındaki tanıtım sunumumuzu inceleyebilirsiniz.

SOSYAL MEDYA

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.