TÜM HABERLER

Faculty 101 Semineri

İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesindeki Endüstri Sistemleri Topluluğu, Endüstri Mühendisliği bölümüne yeni başlayacak öğrencilerin bölüm, fakülte ve gelecekteki kariyerlerini daha iyi şekillendirmelerine yönelik "Faculty101" seminerini okulumuzda düzenledi.

Endüstri 4.0 eğitimimiz 6-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti.

Mühendislik Fakültesi binası TESLA bünyesindeki laboratuvarımızda bulunan Endüstri 4.0 sistemine dair FESTO Didaktik firmasının gerçekleştirdiği Endüstri 4.0 eğitimimizi başarıyla tamamladık.

Üniversitemiz Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencileri P&G “Product Supply Challenge” Finalinde

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri Buse Bircan, Berk Arık ve Beril Bayer’den oluşan takım, P&G (Procter&Gamble) tarafından düzenlenen “Product Supply Challlenge” adlı vaka analizi yarışmasında 5 finalist takımdan biri olmaya hak kazandı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi ESTIEM komitesi TIMES vaka analizi yarışması düzenledi

İzmir Ekonomi Üniversitesi ESTIEM komitesi 5 Aralık 2015’te TIMES (Tournament In Management and Engineering Skills) vaka analizi yarışmasıni düzenledi. TIMES Avrupa’da 75 farklı üniversitenin öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen cok prestijli bir yarışmadır. Bu yarışmayı kazanan öğrenciler ‘Avrupa’nın en iyi endüstri mühendisi’ ünvanını kazanır. TIMES vaka analizi yarışması önce her üniversiteden birincileri belirler, daha sonra yarı final olur ve en son finallerde birinci belli olur.

ESTIEM Komitesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Bayındır Hasköy İlköğretim okulunda sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

Ekonomi Üniversitesi ESTIEM komitesi üyeleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Bayındır ilçesi Hasköy İlköğretim okulunda düzenlenen kutlama törenine katıldı.

‘ ESTIEM BusinessBooster-Get2gether’  etkinliğine ESTIEM Komitesi ev sahipliği yaptı.
‘ ESTIEM BusinessBooster-Get2gether’ etkinliğine ESTIEM Komitesi ev sahipliği yaptı.

Business Booster üniversite öğrencileri arasında girişimciliği teşvik etmek ve özendirmek adına yapılan bir ESTIEM projesidir. Eğitimler, workshoplar ve akademik yarışmalar düzenlenerek gerçekleştirilen bu projede amaç, genç ESTIEM üyelerinin daha başarılı ve kendilerine güvenen birer girişimci olmalarını sağlamaktır.

Avrupa Endüstri Mühendisliği ve İşletme Öğrencileri Topluluğu (ESTIEM) üyeleri bu doğrultuda Türkiye’de ESTIEM’e kabul edilen 7 üniversiteden biri olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde girişimcilik alanında uzmanlaşmış kişilerden ve üniversiteden mezun olmuş, girişimcilik üzerine çalışan kişilerden deneyimlerini dinleme fırsatı buldular.

Kiev, Ankara, İstanbul gibi Türkiye’nin ve Avrupa’nın 8 farklı yerlerinden 3’ü mezun toplam 50 katılımcının yer aldığı ve Balçova Belediyesi, Narlıdere Belediyesi, Alsancak Unlu Mamulleri, Breadli, Alice Macaron ve Kırçiçeği gibi sponsorların bulunduğu bu etkinlikte, öğrenciler aynı zamanda aralarında kültür ve bilgi paylaşımında bulundular.

3. Endüstri Mühendisliği Proje Fuarı ve Liseler Arası Problem Çözme Yarışması

Endüstri Mühendisliği Bölümü, Proje Fuarı ve Liseler Arası Problem Çözme Yarışması'nın üçüncüsünü  22 Mayıs 2015 tarihinde düzenledi. Etkinlik kapsamında Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri TAV, Simeco, Phillip Morris, Özgörkey Feast Cake Studio, Ege Endüstri, Tuborg, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ve BTM gibi kuruluşlarda bir sene boyunca yaptıkları bitirme projelerini sözlü ve poster olarak katılımcılara sundular.