
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Endüstri Mühendisliği
İnşaat sektörüne ‘dijital’ model

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri Sadık Onur Özden ve Tunç Çokuysal, inşaat sektöründe dijitalleşmeye olan talebi fırsata çevirerek ‘Construction Panda’ isimli uygulama geliştirdi. 6 aylık çalışma neticesinde tamamlanan proje sayesinde mimarlar ile inşaat yapmak isteyen kişiler ya da müteahhitler, ‘Construction Panda’ya üye olarak mobil telefon ve bilgisayar üzerinden kolayca iletişime geçebilecek. İnşaat yapmayı düşünen kişiler, birçok mimara ulaşarak ihtiyaç duydukları çözümlere hızlıca kavuşacak; mimarlar da proje ve portfolyolarını rahatlıkla iletebilecek.
İEÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Sadık Onur Özden ve Mimarlık Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Tunç Çokuysal, inşaat sektörüne farklı bir soluk getirecek proje için ders dışındaki zamanlarda birlikte çalıştı.
KULUÇKA DESTEĞİ DE ALDI
Projenin isminden, kullanılacak görsellere kadar tüm ayrıntıları kendileri belirleyen ve altyapı çalışmalarını yapan İEÜ’lü gençler, İstanbul Ticaret Odası’na bağlı Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) ve İzmir Teknopark’tan kuluçka desteği (rehberlik ve ofis kullanımı) de aldı. ‘Construction Panda’ isimli uygulamanın yapım aşamasının tamamlandığını söyleyen Sadık Onur Özden ve Tunç Çokuysal, son deneme ve kontrollerin ardından iki ay içerisinde uygulamanın hizmet vermeye başlayabileceğini söyledi.
SİSTEME ÜYE OLMAK YETERLİ
‘Construction Panda’nın nasıl kullanılacağı ile ilgili detayları paylaşan Özden ve Çokuysal, “Salgın sürecinde dijitalleşmeye olan yoğun ilgi, inşaat sektöründe de kendini gösterdi. Sadece inşaatın yapım aşamasında değil, iletişim kurmak ve planlama yapmak noktasında da teknolojinin ve dijital sürecin etkisini artırdığını görüyoruz. Biz de bu noktada; mimarlar ile inşaat yapmak isteyen kişilerin rahatlıkla tanışacağı, birbirine merak ettiklerini soracağı ve süreci işletebilecekleri bir platform yapmaya karar verdik. Construction Panda’yı akıllı telefon ya da bilgisayar üzerinden ziyaret eden kişi; kendine ait temel bilgileri, markasının ya da çalıştığı yerin ismini yazarak sisteme kaydolacak. Şimdiye dek yaptığı işleri, uzmanlık alanlarını, taleplerini aktarabilecek. Ardından da iletişime geçebilecek. Örneğin, İzmir’de inşaat yapmak isteyen bir kişi, kendi bölgesine yakın konumdaki mimarları veya çalışmak istediği kişileri kolaylıkla bulabilecek. Bunun yanı sıra evinde dekorasyon yaptırmak isteyen kişiler de uygulamadan yararlanabilecek. Üstelik bu hizmet inşaat yaptırmak isteyenler için ücretsiz” dedi.
GİRİŞİMCİLERİN DİKKATİNİ ÇEKTİ
Özden ve Çokuysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşaat yapmak isteyen kişinin en büyük sıkıntılarından biri, planlama konusundaki eksiklikleri gidermek adına sektörün paydaşları ile bir araya gelememek ya da bunun için çok fazla zaman harcamak zorunda kalmak. Construction Panda, bu konuda oldukça yaratıcı bir çözüm sunacak. Hayata geçirdiğimiz proje için şimdiden girişimcilerden görüşme talebi almaya başladık. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili nasıl bir yol izleyeceğimizi de kararlaştıracağız. Girişimcilerden gelecek farklı öneri ve teklifleri de değerlendireceğiz, bu konuda açığız. Bizimle iletişim kurmak, fikirlerini ya da önerilerini iletmek isteyen kişiler, onur@constructionpanda.com adresinden ulaşabilir. Biz, farklı bölümlerde eğitim alıyoruz. Tanışmamız ise hazırlık okurken olmuştu. Sınıflarımız yan yanaydı, ders aralarında sohbet ederdik. Kısa sürede arkadaşlığımız ilerledi, şimdi de iş ortaklığına dönüşüyor. Bunun için de ayrı bir heyecan içerisindeyiz.”
Gazete Kupürleri
HABER |TÜM HABERLER

Kilo vermek isterken Avrupa şampiyonu oldu
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yağız Hacılar, fazla kilolarından kurtulmak için babasının ısrarıyla 12 yaşında başladığı tekvandoda iki kez

İnşaat sektörüne ‘dijital’ model
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri Sadık Onur Özden ve Tunç Çokuysal, inşaat sektöründe dijitalleşmeye olan talebi fırsata çevirerek ‘Construction Panda’ isimli uygulama

Faculty 101 Semineri
İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesindeki Endüstri Sistemleri Topluluğu, Endüstri Mühendisliği bölümüne yeni başlayacak öğrencilerin bölüm, fakülte ve gelecekteki kariyerlerini daha iyi şekillendirmelerine yönelik "Faculty101"

Endüstri 4.0 eğitimimiz 6-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti.
Mühendislik Fakültesi binası TESLA bünyesindeki laboratuvarımızda bulunan Endüstri 4.0 sistemine dair FESTO Didaktik firmasının gerçekleştirdiği Endüstri 4.0 eğitimimizi başarıyla tamamladık.

P&G Product Supply Challenge Endüstri Mühendisliği Öğrencilerimizin Birinciliğiyle Sonuçlandı

Üniversitemiz Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencileri P&G “Product Supply Challenge” Finalinde
İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri Buse Bircan, Berk Arık ve Beril Bayer’den oluşan takım, P&G (Procter&Gamble) tarafından düzenlenen “Product Supply