
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Endüstri Mühendisliği
Başarı Hikayeleri
Mezun Profilimiz...
Müge Muhafız, 2009 Mezunu
İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 2009 yılında birincilikle mezun oldum. Ayrıca Ekonomi bölümünde çift ana dal yaptığım için iki diploma ile üniversiteyi bitirdim. Alanında çok başarılı hocalardan akademik anlamda çok şey öğrendim. Ayrıca Halk Dansları Kulübü, Endüstri Sistemleri Topluluğu gibi öğrenci kulüplerinde yer alarak üniversitemizin sosyal imkânlarından da faydalandım.
Mezun olduğumda yüksek lisans için başvurduğum Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin hepsinden burslu olarak kabul aldım. Ayrıca TÜBİTAK’ın başarılı öğrencilere yüksek lisans eğitimi boyunca sağladığı bursa hak kazandım. Sonuçta yüksek lisans yapmak için Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği programını seçtim. Bilkent Üniversitesi dışından çok nadir öğrenci kabul edilen bu bölümü İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığım eğitim sayesinde başarı ile tamamladım. Daha yüksek lisansımı bitirmeden Türkiye’nin önde gelen birçok şirketinden iş teklifi aldım. Şu anda Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş.’nin Genel Müdürlüğünde, Değişim ve Proje Yönetimi bölümünde Business Analyst olarak çalışıyorum. Gerek akademik hayatta gerekse iş hayatında üniversitemden ve hocalarımdan öğrendiklerim her zaman bana yol gösterici oldu, bu yüzden İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne ve hocalarıma minnet borçluyum.
Erkan Er, 2010 Mezunu
2005 yılında, Türkiye’nin en genç üniversiteleri arasında yer alan değerli üniversitemin en yeni bölümü Endüstri Mühendisliği’ni tercih ettim. Çok yeni bir üniversite ve bölüm olması sebebiyle başlarda yaptığım seçimin ne kadar doğru olduğu konusunda soru işaretlerim vardı. Üniversitemin sunduğu sosyal imkânlar ve burs imkânları paralelinde, çok aktif bir üniversite hayatının ardından 2010 yılında Endüstri Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Çift Anadal Programından mezun oldum.
Mezun olur olmaz Türkiye İş Bankası’nın işe alım sürecinden başarıyla geçerek bankacılık sektörüne adım attım. Şu an Türkiye İş Bankası Genel Müdürlük Ticari Krediler Tahsis Bölümünde kredi değerlendirme uzmanı olarak çalışmaktayım. İşe alım sürecinde, üniversitemin hem sosyal hem de teknik anlamda bana katmış olduğu değerlerin fark yarattığını gördükçe, o dönemde ne kadar doğru bir tercih yaptığımı hissettim. Bizleri iş hayatına bu denli donanımlı, bilgili ve sosyal olarak hazırlayan ve hiçbir konuda desteğini esirgemeyen çok değerli hocalarıma teşekkürü bir borç bilirim. Hayatımın her döneminde İzmir Ekonomi Üniversitesi ismini gururla taşıyacağım.
Çınar Tuncel, 2010 Mezunu
Tercihimi yaparken bölümün multi-disipliner olması benim ilgimi çekmişti. Mezun olduktan bir yıl sonra ABD'de University of Kentucky'de Sağlık Yönetimi (Health Administration) alanında yüksek lisansa başladım ve programın ikinci ayında, endüstri mühendisi olduğum için yarı zamanlı olarak çalışmaya fırsatım oldu. Bir endüstri mühendisi adayı olarak, sağlık alanına yönelme kararımı 1. sınıfta vermiştim.
O zamandan mezuniyetime ve sonrasında yüksek lisans başvurularına kadar olan süreçte, her ne kadar sağlık yönetimi ve endüstri sistemleri mühendisiği çok alışılmadık birer alan olsa da, bölümdeki hocalarımdan çok destek gördüm. Bu süreçte, arkadaşlarım üretim alanında stajlarını tamamlarken hocalarım benim kararım doğrultusunda yaz stajımı İstanbul Acıbadem Hastanesi genel müdürlükte yapmama onay verdiler. Sonrasında ise grup arkadaşlarımla birlikte bitirme projemizi de İzmir Özel Kent Hastanesi'nde tamamladık.
Bunun yanında İEÜ'de, başta ve en önemlisi Endüstri Sistemleri Topluluğu olmak üzere dahil olduğum bir çok öğrenci organizasyonu ve bu süreçte gerçekleştirdiğim ders harici aktiviteler, şuan yaptığım her başvuruda, her görüşmede bana birer artı olarak geri dönüyor. İEÜ'de geçirdiğim zamanı her düşündüğümde başta hocalarım olmak üzere A'dan Z'ye tüm çalışanların üzerimdeki emeklerine teşekkür ediyorum.
Gamze Mat, 2012 Mezunu
İzmir Ekonomi Üniversitesi'ndeki eğitim hayatım 2012 yılı itibariyle sona eriyor. Başladığım andan itibaren bitişine kadar geçen sürede okulum sayesinde bir çok fırsat yakaladım. İlk olarak çift anadal programı sayesinde Endüstri Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği diplomalarına aynı anda sahip olma şansına eriştim. Açıkçası Ekonomi Üniversitesi'ni seçme nedenlerimden en önemlileri İzmir'de olması ve yabancı dil olanaklarıydı. Daha sonra okulun eğitim kalitesi, yurtdışı imkanları kesinlikle doğru bir tercih yaptığımı gösterdi. Üniversitem sayesinde yurtdışında iki büyük organizasyonda başarı kazanma şansı yakaladım. Bunlardan biri üniversitemiz tarafından grupça Hollanda'ya yollandığımız,Hükümet temsilcileri seviyesinde, 2012 yılında 400. yılı kutlanan Hollanda-Türkiye ilişkileri çerçevesinde, Türkiye-Hollanda Enstitüsü tarafından organize edilen "Great Game Business Challenge Proje Yarışma'sında kazandığımız birincilik ödülü oldu.
Üniversitemizi, Avrupa çapında Endüstri Mühendisliği ve İşletme alanında var olan tek organizasyon olan ESTIEM'in Almanya'daki yarışmasında temsil ederek ikinci yurtdışı yarışma deneyimimi kazandım. Son olarak çift anadal yaptığım bölüm olan Yazılım Mühendisliği Bölümü'nde, proje arkadaşım ile hazırladığımız bitirme projemizi 25.si yapılan Avrupa Kombinatoryel Optimizasyon Konferansı'ndaki tek lisans öğrencileri olarak sunma fırsatı ve dünyanın dört bir yanından gelen değerli hocalarla tanışma imkanı yakaladık. Bu imkanlara sahip olmamı sağlayan, öncelikle hiçbir desteği bizden esirgemeyen değerli hocalarıma ve üniversiteme teşekkür ederim.
HABER |TÜM HABERLER

Kilo vermek isterken Avrupa şampiyonu oldu
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yağız Hacılar, fazla kilolarından kurtulmak için babasının ısrarıyla 12 yaşında başladığı tekvandoda iki kez

İnşaat sektörüne ‘dijital’ model
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri Sadık Onur Özden ve Tunç Çokuysal, inşaat sektöründe dijitalleşmeye olan talebi fırsata çevirerek ‘Construction Panda’ isimli uygulama

Faculty 101 Semineri
İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesindeki Endüstri Sistemleri Topluluğu, Endüstri Mühendisliği bölümüne yeni başlayacak öğrencilerin bölüm, fakülte ve gelecekteki kariyerlerini daha iyi şekillendirmelerine yönelik "Faculty101"

Endüstri 4.0 eğitimimiz 6-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti.
Mühendislik Fakültesi binası TESLA bünyesindeki laboratuvarımızda bulunan Endüstri 4.0 sistemine dair FESTO Didaktik firmasının gerçekleştirdiği Endüstri 4.0 eğitimimizi başarıyla tamamladık.

P&G Product Supply Challenge Endüstri Mühendisliği Öğrencilerimizin Birinciliğiyle Sonuçlandı

Üniversitemiz Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencileri P&G “Product Supply Challenge” Finalinde
İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri Buse Bircan, Berk Arık ve Beril Bayer’den oluşan takım, P&G (Procter&Gamble) tarafından düzenlenen “Product Supply